VOOR WIE?

 

Ik bied hulp aan volwassenen (vanaf 17 jaar), als individu, (echt)paar of in gezinsverband.

 

RELATIEPROBLEMEN

 

Stellen met terugkerende ruzies of het gevoel elkaar gaandeweg te zijn kwijt geraakt, problemen t.g.v. ziekte of door een verliefdheid op een derde.

Als er sprake is van geweld, actuele relaties met derden of ernstige verslaving dan is relatietherapie nog niet mogelijk.

 

GEZINS- EN OPVOEDINGSPROBLEMEN

 

Gezinnen bij wie sprake is van negatieve onderlinge interactiepatronen, die een goede sfeer in het gezin en de ontwikkeling van de gezinsleden belemmeren.

 

INDIVIDUELE PROBLEMEN

 

Levensfaseproblematiek, angst, somberheid, onrust, stagnerende rouw, werkproblemen, terugkerende problemen in contacten met anderen, negatief zelfbeeld.

 

EETPROBLEMEN EN OVERGEWICHT (MORBIDE) OBESITAS

 

Als psychologische factoren een rol spelen bij de instandhouding van het problematische eetgedrag.

Ik werk samen met de diëtistenpraktijk van Ineke Stijvers, Gericht op Gewicht.

Wij bieden samen een geïntegreerd aanbod op maat, bestaande uit voedingsmanagement en psychotherapeutische interventies. Hierdoor kunnen tegelijkertijd zowel het gedrag, alsook de onderliggende psychologische factoren worden behandeld.

Uw naasten worden waar mogelijk bij het behandelproces betrokken, om u te helpen en ondersteunen in het volhouden van de gewenste veranderingen.

 

VOOR WIE NIET?

 

Als er sprake is van ernstige verslaving of suïcidaliteit, dan is behandeling in een GGZ instelling met crisisdienst meer passend.